Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa Kansalliskirjastoon

Kansalliskirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöorganisaatio, joka palvelee valtakunnallisesti kansalaisia, tiedeyhteisöjä ja muita yhteiskunnan toimijoita.

Ajankohtaista

Katso kaikki uutiset

Tapahtumat

Kansalliskirjasto tarjoaa kaikille avoimia näyttelyitä, kulttuuritapahtumia sekä kirjastoammattilaisille suunnattuja koulutuksia ja muita tapahtumia.

Tapahtuma

NordILL 2021

Ma 25.10. to Ti 26.10.2021 11.00 to 16.00
NordILL 2021
Katso kaikki tapahtumat

Blogi Scripta Selecta

Kansalliskirjasto tuo kulttuuriperinnön yhteiseksi hyväksi

Kansalliskirjasto kehittää palveluitaan tasavertaisuuden vahvistamiseksi Suomessa. Teemme työtä sen eteen, että julkaistu kulttuuriperintömme olisi mahdollisimman avoimesti ja helposti saatavilla. Digitoinnilla tähtäämme laajojen, yhtenäisten ja avointen aineistojen tarjoamiseen.Vahvistamme kulttuuriperintöaineistojen kiinnostavuutta ja näkyvyyttä yhteistyössä muistiorganisaatioiden ja muiden yhteistyökumppaniemme kanssa.

Kansalliskirjasto on tiedeyhteisön ytimessä

Rakennamme monikielisiä ja monialaisia kokoelmia tutkimuksen tueksi ja kehitämme aineistopalveluitamme tukemaan digitaalisia ihmistieteitä. Edistämme tutkijoiden mahdollisuutta julkaista avoimesti kotimaisissa ja ulkomaisissa julkaisukanavissa. Olemme myös mukana mielenkiintoisissa tutkimushankkeissa.

Kansalliskirjasto sivistyksen ja oppimisen voimavarana

Kansalliskirjaston avoimet digitaaliset palvelut luovat edellytyksiä uudistaa opetusta ja oppimista. Tuemme myös avoimien oppimateriaalien luomista ja käyttöä edistääksemme jatkuvaa oppimista ja opetusta niin peruskouluissa, lukioissa kuin vapaassa sivistystyössä.

Verkostoyhteistyön kautta kohti tulevaisuutta

Kansalliskirjasto kehittää toimintaansa asiakkaittensa ja keskeisten sidosryhmiensä kanssa sekä osallistuu aktiivisesti kirjastoalan kansainväliseen kehittämistyöhön. Verkostoyhteistyön tuoma lisäarvo on meille tärkeä asia.

Kansalliskirjastossa tehdään merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä

Kansalliskirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöorganisaatio, ja työyhteisömme koostuu yli 230 eri alojen asiatuntijasta. Haluaisitko sinäkin olla kansalliskirjastolainen?

Kansalliskirjasto tukee kulttuuriperintökentän kestävää kehitystä

Vastuullisuus on meille tärkeä asia, ja olemme sitoutuneet editämään kestävää kehitystä toiminnassamme.